Spletna komunikacija

komunikacija-2-2

Na internetu (in tudi v življenju) je najbolj pomembna komunikacija. – Ali veste kdo ste in kaj hočete, kaj imate in kaj ponujate? Koga hočete in komu ponujate?

Obiskovalec pride na vašo stran in je zmeden. Kaj je dejansko namen te strani? Kaj ponujajo? Kaj hočejo od mene?
Včasih se mi zgodi, da ko berem časopis – v glavnem berem šport, da ne bo pomote, in naletim na članek, ki opisuje športnika ali ekipo in novinar pozabij napisati za kateri šport dejansko gre. Zadeva izgleda takole: “Janez Novak in njegova ekipa Prvaki Gorenjske so osvojili vse kar se je dalo in se potegujejo za evropski pokal. V drugi četrtini sezone jim je forma padla in samo upamo lahko, da bo novi trener Greg Janesh pomagal ekipi do prebujenja…. – Halo, s čim pa se tale naš perspektivni Janez Novak in ekipa spoloh ukvarjajo?
Ko obiskovalec pride na vašo stran, ga morate pričakati z dobrodošlico: kot, da sprejemate gosta doma. “Pozdravljeni, izvolite se sesti. Ste žejni, boste vodo ali mogoče čaj. Kako se počutite? Aha, tole situacijo imate, tak izziv vas čaka… Veste, da imamo rešitev za vas! In potem ga vodite do vaše rešitve.” 
Tukaj smo zato, da vam pomagamo. Tukaj smo zato, da rešimo vaše težave. Z našo pomočjo boste postali uspešni! In kdo ste vi? (nas vprašajo) Pa saj niti ni toliko pomembno, glavno je, da ste vi zadovoljni z nami in da lahko z našimi storitvami doprinesemo nekaj, da se vi počutite bolje, ste bolj zadovoljni, srečni in uspešni.
 
Komunikacija, komunikacija in komunikacija – stranko morate voditi, da bo jasno razumela, kaj želite od nje in kakšno akcijo pričakujete. Kontaktirajte nas, pišite nam, naročite se na naše novice, obiščite nas!
Namen strani je, da zgradimo odnos, zaupanje, pretok. Posel in naši izdelki so drugotnega pomena in se začnejo dogajati avtomatsko. Ko imamo enkrat zaupanje, ko nas stranka pozna, ve kaj lahko pričakuje od nas, ko se lahko zanese na nas, je cena povsem postranska. Zaupanja ne smemo v nobenem primeru zlorabiti.

In najbolj pomembno: odnos je proces in ne dogodek. In pomembno ga je negovati.