Optimizacija spletnih strani

SEO-google

Želite, da je vaša spletna stran uvrščena na dobre pozicije v spletnih iskalnikih?
Vedno več ljudi se zaveda, da samo prve pozicije v iskalnikih resnično prinašajo željene rezultate. Če se ne nahajamo na prvi, drugi ali v najslabšem primeru tretji strani v iskalnikih, skorajda ne obstajamo.
 

Do prvih mest v iskalnikih lahko pridemo na dva načina:

1. Zakup ključnih besed – Google Adwords (sponzorirana povezava) in plačamo iskalniku za prve pozicije

2.
Optimizacija spletnih strani – spletna optimizacija, kar pomeni, da jo zgradimo na način “kot želijo iskalniki”, ki jo zaradi tega visoko rangirajo.


Google ima motto – “Stranka je kralj”
in želi strankam dostaviti relevantne (ustrezna) in kar najbolj uporabne informacije.

Za dobro uvrstitev v iskalnikih moramo upoštevati formulo:

Content + Relevancy + Popularity = Top of Google Ranks

 

Kako naredimo optimizacijo spletnih strani?

1. stran mora biti pravilno SEO zgrajena
Paziti moramo na pravilne naslove (title), opise (meta decsription) in ključne besede, pravilne url-je
 

2.
na strani morajo biti relevantne vsebine
Če želite, da se bo vaša spletna stran visoko uvrščala za določeno ključno besedo, mora vaša spletna stran imeti vsebine, ki govorijo o teh ključnih besedah
 

3. linki – povezave oz. priporočila Povezave morajo biti tematske, to pomeni, da ima vrednost povezava, ki prihaja iz strani, ki govori o “ugodnih počitnicah” in kaže na stran o “ugodnih počitnicah”. Povezave, ki niso tematske, nimajo nobene vrednosti. Prav tako moramo paziti, da so vsebine unikatne. Podvajanje vsebin (objava enake vsebine na dveh spletnih mestih) je s strani Googla kazniva (google vas kaznuje s slabšo uvrstitvijo)

 

 

Kaj lahko naredite sami oz. vaš ponudnik spletnih storitev?

 

1. Pravilno optimizirana spletna stran (SEO in vsebine) vam prinese cca 55% željenega rezultata na iskalniku. To je del, ki ga lahko naredite sami…

2. Ostalih (do) 45% pa vam prinesejo povezave (linki – linkbuilding) ali tako imenovana priporočila.

 
Gradnja povezav (linkbuilding) je zelo pomemben del optimizacije spletnih strani – spletne optimizacije, vendar je tudi najbolj delikaten. Ni namreč vseeno od kod prihajajo povezave in kam kažejo. Zato vam priporočamo, da se glede linkbuildinga (grajenja povezav) posvetujete s strokovnjakom za optimizacijo spletnih strani.

PS. v sloveniji (na žalost) veliko spletnih strani delajo računalničarji, informatiki, ki imajo znanje oblikovanja in mogoče celo html, nimajo pa znanja o optimizaciji spletnih strani – spletni optimizaciji. Rezultat je, da ogromno podjetij zaradi tega izgubi upanje, da je možno delati dober posel preko spleta, ker jih potencialne stranke enostavno ne najdejo…

 

 

pagerank

 

Google Page Rank

Page rank je Googlova ocena “pomembnosti” vaše strani na spletu in znaša od 0-10. Določena je z zapletenim algoritmom, ki upošteva cca 100 kriterijev. Je zelo pomemben faktor pri optimizaciji spletnih strani. Višji je naš Google Page rank, višje nas google uvršča na iskalnikih.

 

 

 

Google Page Rank 9 imata www.google.com ter www.facebook.com . Nove spletne strani začnejo s Page Rankom 0. Več povezav, kot kaže nanje, bolj verodostojne kot so te povezave (imajo večji Rank), večji Rank je skupek naše spletne strani.

 

 

 

Zgornja shema kaže spletno stran E na katero kaže več malih spletnih strani, ki imajo nizek Google Page Rank in njen rezultat je ravno tako nizek Page Rank. Spletna stran C pa ima samo eno povezavo, ta pa prihaja od spletne strani, ki ima visok Page Rank in posledično ima tudi spletna stran C visok Page Rank.

 

 

 

Spletne povezave oz. priporočila so zelo pomemben del optimizacije spletnih strani, vendar je pri tem zelo pomembno, da pri tem upoštevamo Googlova navodila za spletno optimizacijo.

 

 

Iskalni marketing

Iskalni marketing pomeni, da analiziramo iskanja – katere fraze in v kakšnem obsegu stranke na internetu dejansko iščejo. Analizo naredimo s pomočjo Googlovega brezplačnega orodja Google Keyword Tool. Ta nam pove v kakšnem obsegu se globalno ali lokalno išče določena fraza. Na ta način dobimo vpogled v potrebe in obnašanje naših potencialnih strank in temu primerno optimiziramo spletno stran z uporabo “iskalnih fraz”, ki so najbolj pogoste.

 

 

 


Na primer
: nič nam ne pomaga, če smo prvi na Googlu in targetiramo našo spletno stran za frazo “Prevozi po cesti”, če te fraze nihče ne išče. Vsi iščejo namreč frazo “cestni transport”.

 

 

 

Pri optimizaciji spletnih strani veliko vlogo igrajo izkušnje, zato se odločite za preverjenega partnerja, kai vam bo naredil analizo pozicij vaših ključnih besed pred začetkom sodelovanja in vas bo mesečno obveščal kako napredujete in kaj je potrebno za izboljšanje rezultatov. Zavedati se moramo, da je spletna optimizacija proces in ne dogodek in zahteva strokovnost izvajalca ter hkrati razumevanje stranke v kaj se spušča. Vzajemno sodelovanje resnično prinaša rezultate na dolgi rok.

 

Naše storitve

1. optimizacija spletnih strani
2. pisanje optimiziranih besedil
3. SEO analiza spletne strani
4. analiza pozicij ključnih besed v iskalnikih
5. grajenje povezav – linkbuilding

 

Pokličite nas na GSM: 040 416 792 !