Optimizacija spletnih strani 1.del

googleVedno več ljudi se zaveda, da samo prve pozicije v iskalnikih resnično prinašajo željene rezultate. Če se ne nahajamo na prvi, drugi ali v najslabšem primeru tretji strani v iskalnikih, skorajda ne obstajamo 🙁

Če želimo biti prvi na Googlu (Yahoo, Bing, Najdi.si) imamo naslednje možnosti:

1) Zakupimo ključne besede – Google Adwords (sponzorirana povezava) in plačamo iskalniku za prve pozicije. To pomeni, da se naši oglasi prikazujejo med “sponzoriranimi” povezavami in vsakič, ko nekdo klikne na našo povezavo, plačamo Google-u nekaj denarja, odvisno od tega koliko je vreden klik in na katerem mestu se želimo pojavljati. Če želimo imeti maksimalni izkoristek, je bolje, da to delo prepustimo strokovnjakom. Oni bodo znali oblikovati pravilne oglase, ki bodo imeli odziv uporabnikov, prav tako pa zaradi izkušenj precej bolje razporedili naš denar – če imate znanje in izkušnje kje in kdaj naj se prikazuje vaša objava, lahko prihranite veliko denarja in imate večji učinek. Zakup ključnih besed (Google Adwords) je najbolj primeren za lansiranje novih spletnih strani, ter pri prodaji izdelkov z visoko dodano vrednostjo. Za vse ostale je na dolgi rok veliko bolj primerno če optimiziramo spletno stran.

2) Optimiziramo spletno stran – Spletno zgradimo na način “kot želijo iskalniki”, ki jo zaradi tega visoko rangirajo. Google ima motto “Stranka je kralj” in želi strankam dostaviti relevantne (ustrezne) in kar najbolj uporabne informacije.