Računalničar in informatik

techie-happy - CopySlovenija je posebna alpska državica, kjer že pregovorno cvetijo veze in poznanstva. Izdelava spletnih strani tukaj ni izjema. Skoraj vsak lastnik podjetja ima kolega (sorodnika) ali vsaj sina od kolega, ki je računalničar ali informatik. In se spozna na spletne strani. In bo on ali pa je že naredil spletno stran. Večina teh ljudi je izvrstnih računalničarjev, briljantnih programerjev, nekateri so celo zelo dobri oblikovalci, vendar pa jih cca 95% ne razume Googla in spletne optimizacije. Spletne strani so potem lepe in nevidne. Nevidne za iskalnike (Google, Najdi.si, Bing).

Če spletna stran ni pravilno zgrajena in optimizirana so zelo majhne možnosti, da se bo visoko uvrščala na iskalnikih. Rezultat je potem tak, da podjetja sicer imajo spletno stran, izgubijo pa vero, da je možno preko spletne strani tudi narediti dober posel. “Mi smo specifični”, pravijo. “V naši branži je nemogoče dobiti nove stranke preko spleta”. Izkušnje tistih, ki pa vložijo nekaj sredstev v svojo spletno stran pa kažejo ravno nasprotno. 

Spletna stran je vaš prodajalec, tržnik, ki je a voljo vašim strankam 24 ur na dan. Vaša naloga je da jo oborožite z znanjem in informacijami in prodajno usposobite. Na ta način vam bo zagotovo prinašala dobiček. Pa še odmora za malico ali predah si nikoli ne vzame.